Penunggang KTM Duke cuba tiru aksi Fast & Furious masuk bawah treler yang bergerak demi tular Leave a comment


Kita sendiri sudah dapat saksikan, kegilaan memuat naik hantaran dalam laman media sosial di Malaysia membawa kepada pelbagai perangai tidak masuk akal, dan ini ada satu lagi contohnya. Seorang penunggang motosikal mencelah, bukan di antara kereta, tetapi dari sebelah kanan sebuah treler yang membawa muatan panjang, masuk ke bahagian bawahnya dan keluar di sebelah kiri, ala-ala filem Fast & Furious.

Itu sahaja sudah merbahaya, dengan dilihat terdapat kabel yang terjuntai di bawah treler tersebut, dan tidak cukup dengan itu, penunggang tersebut turut melakukan aksi ini sambil sebelah tangannya memegang perakam video (mungkin adalah telefon bimbit).

Pemandu treler sedar tindakan penunggang yang nampak seperti membawa KTM Duke tersebut, dan telah memberi amaran dengan membunyikan hon agak lama. Walaubagaimanapun, penunggang tersebut seperti tidak kisah, malah ketawa besar selepas ‘berjaya’ melakukannya dan menukar pandangan kamera ke arah diri sendiri.

Jika ada yang terfikir untuk melakukan aksi seperti ini, tolonglah berhenti. Ia bukan sahaja membahayakan diri sendiri, tetapi juga pengguna jalan raya lain. Semata-mata nak tular, anda sanggup untuk berkorban nyawa? Ini kerja bodoh namanya.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *