Tawaran diskaun 50% saman trafik pada 2-4 Sept di Stadium Darul Aman sempena Aspirasi Keluarga M’sia Leave a comment


Sempena Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia Peringkat Negeri Kedah, Jabatan Siasatan Dan Penguatkuasaan Trafik PDRM menawarkan pengurangan bayaran saman trafik sehingga 50% bagi kesalahan terpilih selama tiga hari bermula 2 hingga 4 September 2022 yang berlangsung di perkarangan Stadium Darul Aman, Alor Star, Kedah.

Bayaran saman hanya boleh dilakukan di kaunter yang akan dibuka di tapak acara tersebut bermula jam 9 pagi hingga 5 petang. Selain itu, diskaun yang sama turut ditawarkan sekiranya anda membayarnya di kaunter trafik di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Setar dalam tempoh tiga hari tersebut.

Walau bagaimana pun, menurut PDRM, pengurangan saman trafik ini tidak ditawarkan bagi kesalahan kemalangan, memotong secara merbahaya, menggunakan lorong kecemasan, tidak mematuhi isyarat lampu merah, memotong di garisan berkembar, kesalahan yang dikategorikan tidak boleh dikompaun, kesalahan yang berstatus perbicaraan, kesalahan berkaitan kenderaan berat, dan kesalahan ubahsuai ekzos kenderaan.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *